Selska cesta 119., Zagreb

Projekt VjerujUSebe – pokazne vježbe na primjerima BSRZ DARĐANKA

Projekt VjerujUSebe – pokazne vježbe na primjerima BSRZ DARĐANKA

Zajednica braniteljskih zadruga, s partnerima Udrugom DOBRA i Zajednicom pape Ivana XXIII, u studenom 2020. je započela s provedbom projekta „VjerujUSebe“ kojemu je cilj smanjenje socijalne isključenosti pojedinaca i siromaštva koje je posljedica dugotrajne nezaposlenosti, te u kojem se nude razne aktivnosti i usluge savjetovanja i pomaganja.

Održana je sedma edukacija društvenog poduzetništva na primjeru BRANITELJSKO SOCIJALNO-RADNE ZADRUGE DARĐANKA, na području Osječko-baranjske županije.  Upravitelj zadruge je Renato Kovač. Bave se uzgojem voća, oraha i sličnog orašastog voća, uzgoj stoke, peradi i ostalih životinja, zrnatih žitarica i slično. Korisnicima su prikazali svoj način poslovanja, upoznali ih sa vrstom poljoprivrede kojom se bave, uzgojem i preradom proizvoda.

Trajanje projekta „VjerujUSebe“, UP.02.2.2.06.0119, je 24 mjeseca, a provodi se na poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici  – faza I“, UP.02.2.2.06, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo broj 1 u projektu. Posredničko tijelo broj 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.435.255,12 kuna, koliki je i iznos bespovratnih sredstava. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 85% vrijednosti projekta, a Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 15%.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *