Selska cesta 119., Zagreb

Posljednji posjet braniteljskoj zadruzi projekta VjerujUSebe

Posljednji posjet braniteljskoj zadruzi projekta VjerujUSebe

Zajednica braniteljskih zadruga, s partnerima Udrugom DOBRA i Zajednicom pape Ivana XXIII, provodi projekt „VjerujUSebe“ kojemu je cilj smanjenje socijalne isključenosti pojedinaca i siromaštva koje je posljedica dugotrajne nezaposlenosti, te u kojem se nude razne aktivnosti i usluge savjetovanja i pomaganja.

Održana je jedanaesta i posljednja edukacija društvenog poduzetništva na primjeru braniteljske Zadruge Bukara iz Cetinske krajine, u sklopu projekta VjerujUSebe. Posjet je korisnicima služio kao primjer bavljenja društveno korisnim poslom koji će im pružiti perspektivu u životu i financijsku sigurnost. Korisnici su izrazili želju za nastavkom ovakvih aktivnosti. Zadruga se bavi ugostiteljstvom, turizmom i poljoprivredom. Zadrugari su korisnike educirali o svom načinu poslovanja, načinu kombiniranja poljoprivrednih djelatnosti s ugostiteljstvom i turizmom te su ih upoznali sa svojim imanjem.

Trajanje projekta „VjerujUSebe“, UP.02.2.2.06.0119, je 24 mjeseca, a provodi se na poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici  – faza I“, UP.02.2.2.06, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo broj 1 u projektu. Posredničko tijelo broj 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.435.255,12 kuna, koliki je i iznos bespovratnih sredstava. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 85% vrijednosti projekta, a Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 15%.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *