Selska cesta 119., Zagreb

Održane edukacije za stručnjake i korisnike

Održane edukacije za stručnjake i korisnike

Zajednica braniteljskih zadruga, s partnerima Udrugom DOBRA i Zajednicom pape Ivana XXIII, provodi projekt „VjerujUSebe“ kojemu je cilj smanjenje socijalne isključenosti pojedinaca i siromaštva koje je posljedica dugotrajne nezaposlenosti, te u kojem se nude razne aktivnosti i usluge savjetovanja i pomaganja. U sklopu projekta održane su i edukacije za osobe koje sudjeluju u projektu.

Razvile su se i provele dvije specijalizirane edukativne radionice vezane za psihološko osnaživanje (resocijalizacija) korisnika za ulazak u svijet poduzetništva, vezano za poduzetništvo i društveno poduzetništvo. Provedene su dvije specijalizirane edukativne radionice za stručnjake u smislu pružanja socijalnih usluga i jačanja upravljačkih i poslovnih vještina korisnika za ulazak u svijet poduzetništva. Stručnjake se upoznalo sa svim mogućnostima i osnovama ulaska u poduzetništvo, pokazalo im se kako korisnicima već u udruzi mogu pomoći u prvim poduzetničkim koracima te su se uz nova znanja istaknulo kako postoji mogućnost da korisnicima u tome pomognu tako da se udruga sama bavi društveno-poduzetničkom djelatnošću.

Stručni zaposlenici partnerskih organizacija i vanjski davatelji usluga su, također, razvili i proveli šest specijaliziranih radionica s korisnicima  s temama: 1.„Nikad poraz samo lekcija“; 2.„Rad – bitna odrednica života“ ;3.„Svjesno aktiviranje postojećih sposobnosti“: 4.„Tržište rada – izazovi i mogućnosti“;5.„Upravljanje novcem“;6.” Stjecanje kompetencija za samostalni život“.

U sklopu edukacija koristio se specijalizirani edukativni program vezan za psihološko osnaživanje (resocijalizacija) i jačanje upravljačkih i poslovnih vještina korisnika.

Trajanje projekta „VjerujUSebe“, UP.02.2.2.06.0119, je 24 mjeseca, a provodi se na poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici  – faza I“, UP.02.2.2.06, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo broj 1 u projektu. Posredničko tijelo broj 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.435.255,12 kuna, koliki je i iznos bespovratnih sredstava. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 85% vrijednosti projekta, a Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 15%.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *