Selska cesta 119., Zagreb

Edukacije uključenih stručnjaka u svezi resocijalizacije ovisnika – projekt „VjerujUSebe“

Edukacije uključenih stručnjaka u svezi resocijalizacije ovisnika – projekt „VjerujUSebe“

Zajednica braniteljskih zadruga, s partnerima Udrugom DOBRA i Zajednicom pape Ivana XXIII, u studenom 2020. je započela s provedbom projekta „VjerujUSebe“ kojemu je cilj smanjenje socijalne isključenosti pojedinaca i siromaštva koje je posljedica dugotrajne nezaposlenosti, te u kojem se nude razne aktivnosti i usluge savjetovanja i pomaganja.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je pomoći ciljnoj skupini, osobama s problemom ovisnosti, da izbjegnu socijalnu isključenost i dugotrajnu nezaposlenost na način da ih se upozna s ekološkom poljoprivrednom proizvodnjom. 

Osim osoba s problemom ovisnosti, druga ciljna skupina u projektu su stručnjaci koji će sudjelovati na edukacijama i radionicama za jačanje upravljačkih i socijalno poduzetničkih kapaciteta kao i jačanje poslovnih vještina korisnika za ulazak u svijet poduzetništva.

U siječnju 2022. održane su 4 specijalizirane edukativne radionice vezane za jačanje specijalističkih vještina korisnika (uključenih stručnjaka) vezane uz rad s ovisnicima i rehabilitaciju. Teme edukacija su bile: prevencija i tretman ovisnosti, odgojne metode, resocijalizacija, krizne situacije i postupci. Organizator edukacija je Učilište Adscensio – ustanova za obrazovanje odraslih iz Zagreba.

Trajanje projekta „VjerujUSebe“, UP.02.2.2.06.0119, je 24 mjeseca, a provodi se na poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici  – faza I“, UP.02.2.2.06, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo broj 1 u projektu. Posredničko tijelo broj 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.435.255,12 kuna, koliki je i iznos bespovratnih sredstava. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 85% vrijednosti projekta, a Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 15%.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *