Selska cesta 119., Zagreb

Održan webinar – projekt “VjerujUSebe”

Održan webinar – projekt “VjerujUSebe”

Zajednica braniteljskih zadruga, s partnerima Udrugom DOBRA i Zajednicom pape Ivana XXIII, u studenom 2020. je započela s provedbom projekta „VjerujUSebe“ kojemu je cilj smanjenje socijalne isključenosti pojedinaca i siromaštva koje je posljedica dugotrajne nezaposlenosti, te u kojem se nude razne aktivnosti i usluge savjetovanja i pomaganja.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je pomoći ciljnoj skupini, osobama s problemom ovisnosti, da izbjegnu socijalnu isključenost i dugotrajnu nezaposlenost na način da ih se upozna s ekološkom poljoprivrednom proizvodnjom. 

Ovisnosti su danas globalni problem koji se reflektira na lokalne zajednice i pojedince.  Stav nacionalne strategije EU kao i Nacionalne strategije RH je da se sa problemom ovisnosti treba suočiti, pratiti probleme te neprestano djelovati i razvijati programe prevencije, edukacije i liječenja.

Takav stav je potrebno proširiti i među nezaposlenim osobama koje su u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti budući da ih taj vremenski razmak čini manje konkurentnima na tržištu rada.

Upravo u tom dijelu predviđene su projektne aktivnosti, pored resocijalizacije i pružanja usluga savjetovanja. Projekt nudi uvod u stjecanje konkretnih znanja, poput uključivanja u pokazne vježbe u segmentu ekološke poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda, čime povećavaju svoje šanse na tržištu rada. 

U sklopu projekta održali smo online događaj s partnerima i zainteresiranim osobama, gdje smo predstavili informacije o projektu, ostvarene aktivnosti i plan za buduće razdoblje.

Poziv na webinar objavili smo na web stranici projekta te facebook stranici projekta i Zajednice braniteljskih zadruga.

Na webinaru se govorilo o ostvarenim aktivnostima, važnosti provođenja ovakvih programa te planovima za nadolazeća razdoblja.

Trajanje projekta „VjerujUSebe“, UP.02.2.2.06.0119, je 24 mjeseca, a provodi se na poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici  – faza I“, UP.02.2.2.06, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo broj 1 u projektu. Posredničko tijelo broj 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.435.255,12 kuna, koliki je i iznos bespovratnih sredstava. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 85% vrijednosti projekta, a Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 15%.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *