Selska cesta 119., Zagreb

Projekt „VjerujUSebe“ – pokazne vježbe na primjerima Zadruge Kosir

Projekt „VjerujUSebe“ – pokazne vježbe na primjerima Zadruge Kosir

Zajednica braniteljskih zadruga, s partnerima Udrugom DOBRA i Zajednicom pape Ivana XXIII, u studenom je započela s provedbom projekta „VjerujUSebe“ kojemu je cilj smanjenje socijalne isključenosti pojedinaca i siromaštva koje je posljedica dugotrajne nezaposlenosti, te u kojem se nude razne aktivnosti i usluge savjetovanja i pomaganja.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je pomoći ciljnoj skupini, osobama s problemom ovisnosti, da izbjegnu socijalnu isključenost i dugotrajnu nezaposlenost na način da ih se upozna s ekološkom poljoprivrednom proizvodnjom.

U petak 30. srpnja. 2021. održana je peta edukacija društvenog poduzetništva na primjeru Braniteljske zadruge „Kosir“ iz Unešića. Zadruga se pretežno bavi poljoprivredom, uzgojem aromatičnog bilja, vinogradarstvom, proizvodnjom biljnih ulja, kao i organizacijom sajmova. Kroz farmu i nasade korisnike je proveo upravitelj zadruge Domagoj Bekavac. Održao je predavanje o ekološkoj poljoprivredi te radu svoje zadruge.

Trajanje projekta „VjerujUSebe“, UP.02.2.2.06.0119, je 24 mjeseca, a provodi se na poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici  – faza I“, UP.02.2.2.06, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo broj 1 u projektu. Posredničko tijelo broj 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.435.255,12 kuna, koliki je i iznos bespovratnih sredstava. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 85% vrijednosti projekta, a Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 15%.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *