Selska cesta 119., Zagreb

Edukacije za društveno poduzetništvo u funkciji resocijalizacije u sklopu projekta “VjerujUSebe”

Edukacije za društveno poduzetništvo u funkciji resocijalizacije u sklopu projekta “VjerujUSebe”

Zajednica braniteljskih zadruga, s partnerima Udrugom DOBRA i Zajednicom pape Ivana XXIII, u studenom je započela s provedbom projekta „VjerujUSebe“ kojemu je cilj smanjenje socijalne isključenosti pojedinaca i siromaštva koje je posljedica dugotrajne nezaposlenosti, te u kojem se nude razne aktivnosti i usluge savjetovanja i pomaganja.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je pomoći ciljnoj skupini, osobama s problemom ovisnosti, da izbjegnu socijalnu isključenost i dugotrajnu nezaposlenost na način da ih se upozna s ekološkom poljoprivrednom proizvodnjom.

U projekt je uključeno i sedam stručnjaka koji će sudjelovati na edukacijama i radionicama za jačanje upravljačkih i socijalno poduzetničkih kapaciteta kao i jačanje poslovnih vještina korisnika za ulazak u svijet poduzetništva.

Edukacije za društveno poduzetništvo u funkciji resocijalizacije za uključenih sedam stručnjaka započele su s online edukacijama koje su održane putem Microsoft Teams-a, predavači su iz Europske Poslovne Škole Zagreb, a teme su bile sljedeće :

  • 20.09. Poslovno planiranje
  • 21.09. Marketing i prodaja
  • 22.09. Računovodstvo i financija
  • 23.09. Poslovno komuniciranje
  • 24.09. Financiranje poduzetničkih projekata kroz EU natječaje, kredite i druge izvore financiranja
  • 27.09. Informatizacija poslovanja.

Na edukacijama su sudjelovali Ante Vukušić, Nebojša Jerković, Gordana Cavicchi, Danita Jerković, Željko Ravlić, Krunoslav Vidović i Marta Tolj.

Nakon online edukacija održane su edukacije (pokazne vježbe) uživo i dodjela diploma odnosno potvrda o završetku edukacija za društveno poduzetništvo u funkciji resocijalizacije.

Edukacije za uključene stručnjake u projektu će dodatno osnažiti njihove kapacitete, kako bi još kvalitetnije provodili druge programe koji mogu obuhvatiti pripadnike ciljne skupine.

Trajanje projekta „VjerujUSebe“, UP.02.2.2.06.0119, je 24 mjeseca, a provodi se na poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici  – faza I“, UP.02.2.2.06, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo broj 1 u projektu. Posredničko tijelo broj 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.435.255,12 kuna, koliki je i iznos bespovratnih sredstava. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 85% vrijednosti projekta, a Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 15%.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *