Selska cesta 119., Zagreb

INFO RADIONICA PROJEKTA „VJERUJUSEBE“

INFO RADIONICA PROJEKTA „VJERUJUSEBE“

Zajednica braniteljskih zadruga, s partnerima Udrugom DOBRA i Zajednicom pape Ivana XXIII, u studenom je započela s provedbom projekta „VjerujUSebe“ kojemu je cilj smanjenje socijalne isključenosti pojedinaca i siromaštva koje je posljedica dugotrajne nezaposlenosti, te u kojem se nude razne aktivnosti i usluge savjetovanja i pomaganja.

Održana je prva Informativna radionica projekta „VjerujUSebe“ 9. listopada u Metkoviću. Na radionici su predstavljene osnovne informacije o projektu i EU financiranju, a glavna tema je bila „Ostvarene aktivnosti kroz tri izvještajna razdoblja“.  Govorilo se o ciljevima, održanim aktivnostima, edukacijama i pripremama za sljedeća razdoblja.

U projekt su uključeni korisnici iz Zajednice Pape Ivana XXIII, koji su do sada sudjelovali na 5 posjeta braniteljskim zadrugama (Modro zelena zadruga, Neretvanski branitelj, Sveti Ivan, Patriot braniteljska zadruga i braniteljska zadruga Kosir). Cilj je da kroz projektne aktivnosti korisnike potaknemo na razmišljanje o zanimanju kojim bi se htjeli baviti, pobliže ih upoznamo s aspektima ekološke poljoprivrede kao i društvenog poduzeća. Održane su i edukacije za uključene stručnjake koje služe za podizanje kapaciteta stručnjaka, odnosno uključenih udruga kao pružatelja socijalnih usluga u društvu.

Uz korisnike prisutni su bili članovi projektnog tima Željko Ravlić, Ante Vukušić, Tamara Jelčić, Danita Jerković, predstavnik Zajednice Braniteljskih Zadruga Mijo Vukušić, Nebojša Jerković, predsjednica Udruge Dobra Simona Pavlović, a info radionicu je posjetio i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Trajanje projekta „VjerujUSebe“, UP.02.2.2.06.0119, je 24 mjeseca, a provodi se na poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“, UP.02.2.2.06, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo broj 1 u projektu. Posredničko tijelo broj 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.435.255,12 kuna, koliki je i iznos bespovratnih sredstava. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 85% vrijednosti projekta, a Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 15%.,

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *