Selska cesta 119., Zagreb

Druga info radionica projekta VjerujUSebe

Druga info radionica projekta VjerujUSebe

Zajednica braniteljskih zadruga, s partnerima Udrugom DOBRA i Zajednicom pape Ivana XXIII, u studenom je započela s provedbom projekta „VjerujUSebe“ kojemu je cilj smanjenje socijalne isključenosti pojedinaca i siromaštva koje je posljedica dugotrajne nezaposlenosti, te u kojem se nude razne aktivnosti i usluge savjetovanja i pomaganja.

Održana je druga Informativna radionica projekta „VjerujUSebe“ 29. travnja u Vrgorcu. Na radionici su predstavljene osnovne informacije o projektu i EU financiranju te ostvarene aktivnosti projekta, s posebnim fokusom na aktivnosti nakon Informativne radionice održane u listopadu 2021. u Metkoviću. Govorilo se i o ciljevima, održanim aktivnostima, edukacijama i pripremama za sljedeća razdoblja.

U projekt su uključeni korisnici iz Zajednice Pape Ivana XXIII, koji su do sada sudjelovali u posjetima braniteljskim zadrugama (Modro zelena zadruga, Neretvanski branitelj, Sveti Ivan, Patriot braniteljska zadruga, braniteljska zadruga Kosir, Poljoprivredno-braniteljska zadruga Svilaja, Braniteljsko-socijalna radna zaruga Darđanka). Cilj je da kroz projektne aktivnosti korisnike potaknemo na razmišljanje o zanimanju kojim bi se htjeli baviti, pobliže ih upoznamo s aspektima ekološke poljoprivrede kao i društvenog poduzeća. Održane su i edukacije za uključene stručnjake koje služe za podizanje kapaciteta stručnjaka, odnosno uključenih udruga kao pružatelja socijalnih usluga u društvu, te su organizirana i studijska putovanja u Knin i Šibenik gdje su obišli socijalne zadruge, te u Osijek gdje su posjetili Caritas Osiječke biskupije. Govorilo se i o održanim javnim predstavljanjima projekta u Šibeniku, Krapini, Koprivnici i Osijeku kao o načinima promoviranja ciljeva projekta i povezivanja zainteresirane javnosti i dionika u svrhu ostvarenja projektnih ciljeva tijekom i nakon završetka projekta.

Na info radionici su, uz korisnike, bili prisutni članovi projektnog tima, predstavnici Zajednice Braniteljskih Zadruga, Udruge Dobra i Zajednice Pape Ivana XIII, a info radionicu je posjetio i Teo Dodig iz Poduzetničkog centra Grada Vrgorca koji je, uz to što se upoznao s projektom, aktivnosima i ciljeva projekta, korisnicima predstavio mogućnosti koje nudi Poduzetnički centar Vrgorac.

Trajanje projekta „VjerujUSebe“, UP.02.2.2.06.0119, je 24 mjeseca, a provodi se na poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“, UP.02.2.2.06, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo broj 1 u projektu. Posredničko tijelo broj 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.435.255,12 kuna, koliki je i iznos bespovratnih sredstava. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 85% vrijednosti projekta, a Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 15%.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *