Selska cesta 119., Zagreb

Edukativni posjet zadruzi “Agrovladislavci”

Edukativni posjet zadruzi “Agrovladislavci”

Zajednica braniteljskih zadruga, s partnerima Udrugom DOBRA i Zajednicom pape Ivana XXIII, provodi projekt „VjerujUSebe“ kojemu je cilj smanjenje socijalne isključenosti pojedinaca i siromaštva koje je posljedica dugotrajne nezaposlenosti, te u kojem se nude razne aktivnosti i usluge savjetovanja i pomaganja.

Održana je osma edukacija društvenog poduzetništva na primjeru Poljoprivredno stočarsko-voćarske zadruge „Agrovladislavci“ iz Vladislavaca na području Osječko-baranjske županije.  Korisnicima su prikazali svoj način poslovanja, upoznali ih sa vrstom poljoprivrede kojom se bave, uzgojem i preradom proizvoda, koji uključuju pšenicu, kukuruz, soju, suncokret, stočni ječam, pivarski ječam i djetelinu. Posjet je korisnicima služio kao primjer bavljenja društveno korisnim poslom koji će im pružiti perspektivu u životu i financijsku sigurnost.

U sklopu posjeta, korisnici i stručnjaci su s projektnim timom otišli i na edukativni posjet Vukovaru.

Trajanje projekta „VjerujUSebe“, UP.02.2.2.06.0119, je 24 mjeseca, a provodi se na poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici  – faza I“, UP.02.2.2.06, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo broj 1 u projektu. Posredničko tijelo broj 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.435.255,12 kuna, koliki je i iznos bespovratnih sredstava. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 85% vrijednosti projekta, a Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 15%.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *