Selska cesta 119., Zagreb

Javno predstavljanje projekta u Velikom Prologu

Javno predstavljanje projekta u Velikom Prologu

Zajednica braniteljskih zadruga, s partnerima Udrugom DOBRA i Zajednicom pape Ivana XXIII, u studenom 2020. je započela s provedbom projekta „VjerujUSebe“ kojemu je cilj smanjenje socijalne isključenosti pojedinaca i siromaštva koje je posljedica dugotrajne nezaposlenosti.  Sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se na poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici“ Ministarstva rada i  Hrvatskog  zavoda za zapošljavanje.

Korisnici projektnih aktivnosti su osobe s problemima ovisnosti koje utječu na njihov status u društvu kao i stručnjaci koji će sudjelovati na raznim edukacijama. S ciljem da se izbjegne socijalna isključenost projekt nudi razne aktivnosti i socijalne usluge savjetovanja.  Osim osoba u nepovoljnom položaju, ciljna skupina su također i stručnjaci koji rade s osobama u nepovoljnom položaju.


U sklopu realizacije projektnih aktivnosti „VjerujUSebe“ održano je predstavljanje projekta u Velikom Prologu. Na predstavljanju su sudjelovali projektni tim Zajednice braniteljskih zadruga, stručnjaci i korisnici iz terapijske zajednice Pape Ivana XXIII te su pozvane udruge i druge organizacije područja Vrgorca i zainteresirana javnost. Projektni tim i upravitelji sudadnika na projektu su upoznali dionike sa aktivnostima i napretku o projektu te se razgovaralo o mogućim suradnjama i nakon završetka projekta.

Trajanje projekta „VjerujUSebe“, UP.02.2.2.06.0119, je 24 mjeseca, a provodi se na poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici  – faza I“, UP.02.2.2.06, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo broj 1 u projektu. Posredničko tijelo broj 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.435.255,12 kuna, koliki je i iznos bespovratnih sredstava. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 85% vrijednosti projekta, a Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 15%.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *