Selska cesta 119., Zagreb

Ljeto u projektu „VjerujUSebe“

Ljeto u projektu „VjerujUSebe“

Aktivnosti projekta „VjerujUSebe“ ne prestaju s ljetom. Naime, za korisnike Zajednice Pape Ivana XXIII kroz ljetne mjesece su organizirane aktivnosti na području općine Blace (Dubrovačko-neretvanska županija) kojima se želi pružiti dobar primjer resocijalizacije i uključivanje u dio poslovnog svijeta.

Naime, u sklopu projekta ostvarena je suradnja na području uslužnih turističkih djelatnosti te kroz ljetne mjesece korisnici vode brigu o čistoći plaža na području općine i iznajmljivaju pedaline i ležaljke. Ovim primjerom želi im se pružiti još jedna od mogućnosti osiguranja osnovnih životnih potreba kroz sezonski rad. Također, imaju priliku upotpuniti svoje vrijeme kroz društveno koristan rad, preuzeti odgovornost i osjećati se korisno radeći u lokalnoj zajednici.

Trajanje projekta „VjerujUSebe“, UP.02.2.2.06.0119, je 24 mjeseca, a provodi se na poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici  – faza I“, UP.02.2.2.06, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo broj 1 u projektu. Posredničko tijelo broj 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.435.255,12 kuna, koliki je i iznos bespovratnih sredstava. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 85% vrijednosti projekta, a Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 15%.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *