Selska cesta 119., Zagreb

VjerujUSebe – Znam da mogu

VjerujUSebe – Znam da mogu

U sklopu projekta VjerujUSebe, korisnici Zajednice Pape Ivana XXIII odlaze na posjete zadrugama društvenim poduzetnicima kako bi se na njihovim primjerima educirali o društvenom poduzetništvu, aktivnostima kojima se bave te kako bi uvidjeli dobrobiti kod aktivnosti u prirodi uz pomoć kojih, kroz zaposlenje, mogu osigurati svoje životne potrebe. Ukratko, posjeti je korisnicima služe i kao primjer bavljenja društveno korisnim poslom koji će im pružiti perspektivu u životu i financijsku sigurnost, i to dobivajući savjete od osoba koje su unatoč svojim životnim poteškoćama uspjele ostvariti sebe kroz rad.

Video “VjerujUSebe – Znam da mogu” prvi je dio kolaža sa aktivnosti i posjeta zadrugama iz 2021. i 2022. na kojima su korisnici sudjelovali. Tu su posjet Modro zelenoj zadruzi u Desnama, zadruzi Neretvanski branitelj u Komarnoj, zadruzi Sveti Ivan u Blacama, Braniteljsko-socijalno-radnoj zadruzi Darđanka i PSVZ Agrovladislavci u Vladislavcima, a tu je i studijsko putovanje u Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Trajanje projekta „VjerujUSebe“, UP.02.2.2.06.0119, je 24 mjeseca, a provodi se na poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici  – faza I“, UP.02.2.2.06, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koje je posredničko tijelo broj 1 u projektu. Posredničko tijelo broj 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.435.255,12 kuna, koliki je i iznos bespovratnih sredstava. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 85% vrijednosti projekta, a Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 15%.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *